Este xoves ábrese o prazo para solicitar permisos para as cacharelas e grelladas de San Xoan

09/06/2025

As peticións pódense presentar no rexistro do Concello de Poio ou a través da Sede Electrónica ata o venres 20 de xuño. As solicitudes de San Pedro comunicaranse do 23 ao 27 de xuño.

Desde este xoves, 12 de xuño, os particulares e locais de hostalería que queiran prender unha cacharela ou facer unha grellada polo San Xoán, na noite do 23 ao 24 deste mes, xa poden solicitar os seus permisos. A comunicación será preferentemente mediante instancia a través da Sede electrónica do Concello, ou no seu defecto, mediante instancia presentada presencialmente no Rexistro Xeral do Concello.

As comunicacións farán referencia a grelladas nas zonas interiores dos locais que cumpran as medidas óptimas para tal obxecto, e ás fogueiras en espazos privados e públicos nos areais das praias de Sinás, Raxó, Laño, Ouriceira, O Padrón, Campelo (porto) e Lourido, que cumpran todas as normas indicadas.

No caso das fogueiras de San Xoán, o prazo para presentar as solicitudes remata o venres día 20. Para as fogueiras e grelladas de San Pedro, o prazo para facer as comunicacións irán do 23 ao 27 deste mes.

A persoa solicitante será a responsable de cumprir estritamente todas e cada unha das condicións e as normas de seguridade, entre as que se inclúen a prohibición de ubicar un asador en zonas públicas; o volume do combustible da fogueira non sobrepasará os 8 metros de perímetro e os 3 metros de altura; a separación entre os edificios e árbores será como mínimo de 4 metros para as grelladas de de 12 m para as fogueiras; terase especial coidado de non situar as barbacoas e as fogueiras baixo tendidos eléctricos ou telefónicos, así como de que nos arredores non exista ningún local no que se almacenen produtos inflamables. Asemade, teranse en conta inclemencias metereolóxicas como a aparición de vento á hora do prendido e mantemento da grelladas ou fogueira, prestando especial atención ás lascas producidas. Prohíbese a queima de neumáticos, plásticos, escumas de poliuretano, aceites, etc, e en xeral de calquera substancia que ao arder desprenda fume tóxico; e en ningún caso se botarán ao lume recipientes que conteñan líquidos inflamables ou gases a presión (sprays), aínda que estean baleiros; e deberase ter un punto de auga ou extintor próximos para proceder ao seu apagado ante calquera emerxencia. Por último, todo deberá quedar completamente recollido e limpo o luns, 24 de xuño, antes das 10.00 horas.

DESCARGA AS SOLICITUDES

Instancia para as grelladas de San Xoán

Instancia para as grelladas de San Xoán, hostalería

Instancia para as grelladas de San Pedro

Instancia para as grelladas de San Pedro, hostalería

OUTRAS NOTICIAS

Scroll al inicio